Ce inseamna estetica ginecologica ?

Estetica ginecologica ,una dintre cele mai noi ramuri medicale,isi propune să corecteze prin tehnici noninvazive sau minim invazive atât pentru îmbunătățirea aspectului zonei genitale, cât și pentru ameliorarea funcționalității aparatului uro-genital.

Fără bisturiu , noninvazivă, folosind tehnologia laser de ultimă generație asociata sau nu cu alte proceduri (PRP,BOTOX)amelioreaza aspectul fizic al zonei genitale și totodată să amelioreze calitatii vietii intime.

Această ramură a medicinei poate crește considerabil calitatea vieții ameliorand sau vindecand multe dintre problemele de natură estetică sau medicală considerate tabu pana acum Atrofia vaginală, incontinența urinară, uscăciunea vaginală, vaginismul hyperlaxitatea vaginala ,o viață sexuală nesatisfăcătoare ;disfuncții apărute cu vârsta sau în urma unor boli, nașteri multiple, menopauză…

si cum ma poate ajuta ?

Cu proceduri diverse,estetica ginecologică oferă soluții:
• pacientelor cu nașteri pe cale naturală care se confruntă cu o scădere a satisfacției sexuale datorita atrofiei vaginale
• infectii genital recidivante
• pacientelor cu laxitate vaginală după sarcini multiple
• în cazul epiziorafiilor care duc de multe ori la cicatrice vicioase sau inestetice
• pacientelor cu sindrom uro-genital de menopauză (usturimi, atrofii, lipsa lubrifierii mucoasei genitale, contact sexual dureros)
• pacientelor care observă modificări inestetice ale zonei vulvare (laxitate, pigmentare, atrofie, uscare)
• pacientelor cu incontinență urinară ușoară sau moderată care apare datorită modificărilor structurale ale țesuturilor care susțin uretra și vezica urinară

Care sunt proceduriile? -LASERUL PIXEL CO2

Alma Pixel CO2 ofera rezultate imbunatatire,obținând un efect termic profund pentru regenerarea colagenului din zona vaginală, fără a provoca o ablație agresivă.
Spre deosebire de laserul ablativ, care îndepărtează întregul strat superior al pielii, Alma Pixel CO2 implementează o metodă de livrare fracțională, care creează perforații de dimensiuni pixeli în piele, lăsând țesutul înconjurător intact. Păstrarea pielii nedeteriorate între perforații permite o vindecare mai rapidă, în timp ce procesul de vindecare a rănilor promovează re-epitelizarea accelerată, generarea de colagen nou, regenerarea țesuturilor și contractura fibrelor existente.

Intervenții de natură estetică și medicală

În estetica ginecologică sunt efectuate proceduri și tratamente care vizează atât sănătatea zonei genitale, cât și confortul fizic și psihic al pacientelor. Folosind tehnologii medicale diverse, estetica ginecologică reprezintă soluția eficientă pentru probleme ca atrofia vaginală, laxitate și incontinență urinară, dar nu numai.
La Cabinet Dr .OLARU folosim soluții de ultimă generație pentru tratarea unui spectru larg de probleme ginecologice de natură estetică sau medicală. Procedurile si tratamentele sunt non/minim invazive, nedureroase și sunt folosite pentru:

• Rejuvenare vaginală
• Augmentare labii
• Incontinență urinară ușoară/moderată
• Tratamentul dispareuniei
• Tratamentul problemelor cauzate de menopauză (atrofia urogenitală)
• Tratamentul lichenului scleros

Rejuvenare vaginală

Rejuvenarea vaginală este o procedură efectuată în estetica ginecologică cu ajutorul laserului pentru:
• sporirea fermității și rezistenței țesuturilor din zona genitală
• creșterea tonusului peretelui vaginal
• îngustarea canalului vaginal și, implicit, îmbunătățirea vieții intime a cuplului
• creşterea elasticității şi lubrifierii mucoasei genitale

Rejuvenarea vaginală are efecte pozitive și în tratarea vaginitelor cronice, a infecţiilor HPV și ameliorează incontinența urinară de grad moderat.

Augmentare labii

Această procedură poate avea atât recomandări estetice, cât și medicale. Hipotrofia labiilor mari, diminuarea tonicității lor odată cu vârsta sau după cure drastice de slăbire pot conduce și la pierderea funcțiilor lor. În acest sens, pacienta poate fi deranjată nu doar de aspectul lăsat al labiilor, ci și de alte tipuri de neplăceri: senzație de arsură vulvară, secreții, infecții urinare etc. Augmentarea labiilor este o procedură antiaging ce constă în injectarea de plasmă proprie, acid hialuronic sau grăsime proprie.